SvenskaEnglish

 

Agility är för mig den ultimata upplevelsen tillsammans med min hund. Vi ger båda vårt fysiska max under en halv minut där förmågan att lösa banans hindersvårigheter kombineras med utmaningen att göra bäst vägval. Ett extra galoppsprång kan vara skillnaden mellan en seger och en åttondeplats!

 

2018 uppnåddes en stor dröm då vi tog våra första mästerskapsmedaljer genom både ett individuellt silver och ett lagsilver på nordiska mästerskapen. Att springa vårt första VM var också en oförglömlig upplevelse. I år var den stora upplevelsen att springa hem ett silver på SM i en spännande final. Årets lagguld i nordiska mästerskapen var också en av årets absoluta höjdpunkter! Liksom att stå som finalist på European Open, världens största agilitytävling!

Storma är en "once in a lifetime"-hund och jag njuter till hundra procent av varje lopp vi springer ihop. Förutom att hon är en fantastisk tävlingskompis är hon den mest lojala och bästa vän man kan ha. I flocken hemma finns också Vita, mer vild än tam och som förhoppningsvis ska få pröva vingarna på tävlingsbanorna lite mer i vår, och lilla valpen Sadie från Kroatien som kom till mig våren 2019. Och den viktigaste av dem alla är såklart Rejsa 12 år. Oförskämt fräsch och pigg trots en aktningsvärd ålder.

 

Att sätta ett perfekt agilitylopp med sin hund, det är som att flyga. Känslan av att allt stämmer och hur all träning och alla förberedelser betalar sig, det är den känslan man vill åt om och om igen!

Jag har fått förmånen att få tävla med min hund Storma i den yttersta världseliten. På den nivån är marginalerna små och det kan röra sig om millimetrar som är skillnaden mellan en seger och ett lopp som tar slut alldeles för tidigt.

Att ha min hund i bästa möjliga form har alltid varit min främsta prioritet, och ju högre nivå vi har tävlat på har jag verkligen fått lära mig vilken skillnad de små skillnaderna kan göra. Både för tävlingsprestationen, men också inte minst för snabb återhämtning om olyckan skulle vara framme.

Agility på högsta nivå innebär fantastiska upplevelser. Få saker kan slå att få gå in på en VM-arena som dånar av publikens jubel. Det är också vid de tillfällena som jag samtidigt försöker att njuta och påminna mig själv om att en agilitykarriär är kort och att det är nu vi har de här 30 sekunderna tillsammans. Jag vill kunna köra varje lopp fullt ut och som om det vore vårt sista. Och att i slutändan är det enda som räknas att jag gör prestationen med min allra bästa vän!

Att hålla en tävlingshund i bästa form kräver sitt arbete! Det är daglig konditionsträning kombinerat med grenspecifik träning, coreträning, vattentrask och hoppteknik. Agility kräver även att jag själv lägger ner mycket tid på min egen fysträning! Jag måste kunna explodera och göra en sprint även i slutet av ett lopp! Att utbilda mig till personlig tränare inom uthållighetssport har varit en del i att odla mitt intresse för fysträning!

Stormas meriter i urval

SM silver 2018
Nordiska Mästerskapen guld lag 2018

Individuell och lagfinal European Open 2018
Nordiska Mästerskapen silver individuellt och i lag 2017
VM femte plats lag 2017
Vinnare Royal Canin Cup finalen på Stockholmsmässan
Trea Årets Agilityhund 2017
Kvalad till SM alla år i klass 3 2016-2019
Utöver agilitymeriterna är Storma godkänd vallhund och har lydnadsdiplom i alla klasser till och med LP3.
Agility SM laget Bend 2015-2017


 

 

Hundlands AB
org.nr 559153-9118
c/o Trydegård
Norrtullsgatan 21
113 27 Stockholm

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt
SvenskaEnglish