SvenskaEnglish

Maria Danielsson

Maria bor med sin familj på Ingarö/Värmdö utanför Stockholm. I familjen ingår, förutom sambo och två barn, i dagsläget Staffordshire Bullterriern ”Prada” och två Australian Kelpies ”Tigra” och nykomlingen "Yava".

Hundar har alltid varit ett stort intresse sedan barnsben men med ”allergiska” föräldrar var det inte tal om en egen hund. Däremot passade vi ganska ofta en tax som tillslut fått lära sig riktigt många trix. Efter att i många år satsat på ridning blev det tillslut en norsk buhund på 7 år som flörtade sig in i familjen. Plötsligt var mina föräldrar inte allergiska längre…Trix och lekagility i stallet blev mitt intresse vad gällde hundträning.

Men det var inte förrän jag flyttade hemifrån och skaffade Prada tillsammans med min sambo - min allra första egna hund – som hundträningen började ta en större plats i mitt liv. Strax därefter fick även ridningen stå tillbaka av olika anledningar och det blev bara fokus på hund.

 

Tanken var först agility, men då vi upptäckte en benskada på Prada redan vid 1 års ålder valde jag att satsa på lydnaden istället och det har jag inte ångrat sedan dess! Prada tog, innan hon förtidspensionerades ganska tidigt, LP3 och var en otroligt envis men rolig hund att träna och som lärt mig massor! Ytterligare en underbar staffe –Zeena - hade jag turen att ha i mitt liv i fyra år innan hon tyvärr lämnade oss alldeles för tidigt. Vi hann på vår alldeles för korta resa tillsammans ändå ta både LP2 och LP3, samt var uppflyttade till högre spår och godkända i lägre sök. Förlusten av henne gjorde så ont så jag aldrig mer skulle hålla på med hund. Men kloka vänner övertalade mig att fundera på en Australian Kelpie och sagt och gjort så blev det tillslut en liten Aussie Action’s red Turning Tina ”Tigra” i hemmet! Och det har vi inte ångrat en sekund sedan dess! (eller i alla fall inte jag – men sambon tyckte lite väl mycket saker blev sönderbitna första tiden tillsammans, och att bli väckt med en blöt myrslokstunga i öronen låg inte direkt heller på hans topp 10-lista …😉 )

Tigra är en livsglad och sprallig tjej som njuter av livet! I skogen far hon runt som en liten iller och när hon hälsar på människor är hon både högt och lågt och tungan är ute konstant. I träningen däremot har hon trots hennes spralliga illerpersonlighet en seriös sida och även ett väldigt fint fokus! Hon tar sina uppgifter på allvar och gör alltid sitt bästa! Hon är otroligt rolig att träna med och vi utvecklas hela tiden tillsammans. 2018 har vi haft ett väldigt händelserikt år! Först kom vi med i talangtruppen i lydnad, strax därefter tog vi lydnadschampionatet, startade vår första rankingtävling och kvalade till SM. På SM tog vi oss till final och slutade sedan trea i finalen! En otroligt häftig och rolig upplevelse inte minst eftersom det var SBK’s 100’årsjubileum! Strax därefter blev vi uttagna till landslaget och fick representera Sverige på NM där vi var med och tog lagguld! Helt otroligt kul! Det känns fortfarande overkligt att tänka tillbaka på den resa vi gjort under 2018. Att vara på tävlingsplanen med Tigra är verkligen fantastiskt! Att tillsammans hjälpa, stötta och lita på varandra att göra det bästa man kan just där och då.

 

Som förare är jag väldigt analyserande, noggrann och målinriktad. Jag anser att grundträning är väldigt viktigt – det finns inga genvägar. Jag jobbar mycket med att hunden verkligen ska få förståelse för momenten och alla dess delar, och känna glädje och trygghet i att vi finns där för varandra både på träning och tävling. Kvalitet går före kvantitet. Det har blivit extra viktigt för mig när tiden är knapp med jobb och familj som ska få sitt. Det är min uppgift som förare att ge Tigra de bästa förutsättningarna att prestera så bra som möjligt, så förutom tydlighet i lydnadsträningen och momentrutiner jobbar jag även mycket med fysträning för att hålla Tigra frisk och stark.

 

 

Hundlands AB
org.nr 559153-9118
c/o Trydegård
Norrtullsgatan 21
113 27 Stockholm

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt
SvenskaEnglish